Κύθνος

Kythnos_03

Ιδιωτική ξενάγηση: Το πολύ 8 άτομα
Διάρκεια: Ολοήμερο

Η ξενάγηση ξεκινά το πρωί από το σημείο συνάντησης στην Ακτή της Αθήνας ή θα μπορούσαμε να έρθουμε να σας παραλάβουμε από το ξενοδοχείο σας, χρησιμοποιώντας τις αποκλειστικές μας εγκαταστάσεις, όπως μεταφορά λιμουζίνας.

Η εκδρομή σας μπορεί επίσης να ξεκινήσει από τις μαρίνες του Σαρωνικού ή τη μαρίνα του Λαυρίου, από όπου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αναχωρούν καθημερινά πολλά σκάφη και ιστιοπλοϊκά με προορισμό την παρθένα Κύθνο.

Η πλησιέστερη μαρίνα με προορισμό την Κύθνο είναι αυτή που λειτουργεί στο Λαύριο και διαθέτει 680 θέσεις ελλιμενισμού και μονάδα επισκευής πλοίων. Στο λιμάνι υπάρχουν εγκαταστάσεις για ρεύμα, καύσιμα και νερό.

Κοντά στη μαρίνα υπάρχει και σούπερ μάρκετ για τις προμήθειες σας. Επίσης σε κοντινή απόσταση με τα πόδια θα βρείτε εστιατόρια, καφέ και μπαρ.

Όταν ακολουθείτε τη διαδρομή από Λαύριο προς Λουτρά (Λουτρά), καλό θα ήταν να αφιερώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στο άνοιγμα καθ’ οδόν προς την Κέφαλο και την περιοχή μεταξύ Μπαθύ Αυλάκι (Βαθύ όρυγμα) και Κατάκολων στα βορειοανατολικά.

Η ανάγκη αυτή προκύπτει λόγω της ιδιαιτερότητας των μπουγαζιών (έντονα ρεύματα) μεταξύ Κέας και Κύθνου, που ξεκινούν από την ακτή της Κέας μέχρι την Κύθνο. Το βάθος του βυθού είναι περίπου 150 μέτρα και ξαφνικά βαθαίνει απότομα στα 450 μέτρα.

Αυτό δημιουργεί ένα “ρεύματα τάφρου” που μπορεί να φτάσει τους 7 κόμβους.

Το ιστιοπλοϊκό ταξίδι στην Κύθνο είναι ουσιαστικά ένα «βάπτισμα» για εκδρομές ανοιχτής θαλάσσης καθώς απαιτεί την είσοδο στο Κάβο Ντόρο, δηλαδή η αφετηρία του είναι από το Λαύριο στα δημοφιλή Λουτρά (Λουτρά).

Έχοντας πετύχει αυτό το «βάπτισμα» ικανοποιητικά, δίνει τη σιγουριά να συνεχίσει να περιπλανάται στις άλλες Κυκλάδες.

Συγκεκριμένα, επισκεπτόμενοι τα γραφικά Λουτρά (Λουτρά), τα οποία συνήθως είναι γεμάτα με ιστιοπλοϊκά και άλλα σκάφη αναψυχής.

Άλλες εκδρομές στα άλλα νησιά των Κυκλάδων, πέρα ​​από τις ακτές της Κύθνου, είναι κατάλληλες όπως η γειτονική Σέριφος.

Εκτός από τη μαρίνα των Λουτρών ή το λιμάνι του Μέριχα, η Κύθνος έχει επίσης πολλά άλλα αγκυροβόλια και όμορφους προορισμούς τόσο στις ανατολικές όσο και στις δυτικές ακτές.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται: Σκάφος, Ασφαλιστική κάλυψη τόσο για Σκάφος όσο και για πελάτες, Πλοίαρχος, ΦΠΑ, Καύσιμα.

Στην τιμή εξαιρείται: Μεταφορά με ταξί ή λεωφορείο στο νησί, προσωπικά έξοδα (μεσημεριανό γεύμα, πετσέτες), εισιτήριο εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους ή μουσεία.